Brug for hjælp ?
Ring til os på 70 60 55 01

Slibesæt

Når du ønsker knivskarpe knive, er det vigtigt at de bliver vedligeholdt jævnligt. Med vores slibesæt til knive giver vi dig de optimale forhold til at vedligeholde dine knive til jagt og fritid. Vi har slibesæt i alle prisklasser, så alle har mulighed for at få gode skarpe knive. Vi fører slibesæt fra det anerkendte Lansky, som mange har nydt godt af igennem tiden.

Hos Outdoor Adventure har vi over 30 års erfaring fra branchen, og vi kan rådgive dig til det helt rigtige køb. Vi har showroom i Ringsted hvor du kan se og prøve dit nye outdoorudstyr, og hvis du køber online sender vi naturligvis billigt og hurtigt til hele Danmark.

Filtrer
Filtrer efter
Kategori
  1. Jagtknive 1
  2. Slagtesæt 1
Filtrer
Placering
Produktnavn
Pris
Producent
Faldende orden
Vis som Gitter Liste
4 varer
30
60
90
Alle
30
60
90
Alle


Hvorfor have et slibesæt? 

Hvis du gerne vil passe på dit værktøj, forlænge deres ydeevne og levetid, så er et slibesæt det du skal have fat i til dit knivværktøj. Med et slibesæt sørger du nemlig for at dine knive forbliver stærke, skarpe og at de dermed ikke mister deres effekt, og du vil opnå et trofast stykke værktøj som kan holde i mange år endnu. Der gælder det samme for outdoor- eller jagtknive som for køkkenknive, at der findes flere forskellige måder, hvorpå du kan slibe dit værktøj. Hvilken slibeform du er til er egentlig op til dig, da du skal vælge den metode som du er mest komfortabel med at anvende. 

Har du en kniv som du er glad for, og som du gerne vil beholde som værende din tro følgesvend på enhver jagt, så skal du naturligvis forlænge dens levetid og ydeevne, for der er da næsten ikke noget værre end en sløv kniv. En kniv vil automatisk blive sløvere og sløvere med tiden, i takt med at du bruger den. Du kan derfor med et slibesæt pleje din kniv, så di forlængere ydeevnen og så du får mest muligt ud af din kniv. En sløv kniv kan være en farlig kniv. Derfor syntes vi at det er vigtigt man vedligeholder sin kniv med et slibesæt, så du kan holde dine knive skarpe i mange år endnu. 

Du finder i denne kategori et nøje udvalg af forskellige knivslibere, slibesten og slibesæt, så du kan få nogle skarpe knive, og så du har forskellige grove og fine sten at pleje din kniv med. Uanset om du mangler en enkelt slibesten eller et slibesæt finder du det lige her hos Outdoor Adventure. Skulle du ikke finde lige præcis det slibesæt du er på udkig efter, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi vil hellere end gerne undersøge om vi kan skaffe det slibesæt du søger, selvom det ikke er en del af vores sortiment. Hvis du er helt på bar bund, og ikke aner hvilket slibesæt der er det perfekte match for dig, skal du heller ikke tøve med at kontakte os, vi har nemlig mere end 30 års erfaring i branchen, så vi kan uden tvivl guide dig til det rette valg af slibesæt. Vores mest populære slibesæt og slibesten er fra Lansky. Hos Lansky er du garanteret en perfekt skarphed efter brug, samt at sikkerheden er i højsædet så du minsker chancen for uheld og skader. 

Hvordan virker et slibesæt til knive?

Er det første gang du skal benytte et slibesæt, så kommer her en kort how-to, som du kan læse og forhåbentlig få en fornemmelse af hvordan man gør. Vi anbefaler du starter med at læse brugsvejledningen på det købte produkt. Vi tager udgangspunkt i de populære slibesæt fra Lansky, som kommer med slibeolie til alle deres standardsæt, som kan bruges til alle natur- og keramiske sten. OBS: dog må olien ikke bruges til Lansky diamantslibesæt, da det kan ødelægge slibestenene. Omvendt er det en nødvendighed til natur- eller keramisk sten så de ikke ødelægges. Derudover findes der i slibesæt fra Lansky en klemme til montering af din kniv, som skaber en øget stabilitet og sikkerhed når du sliber din kniv. Du kan derudover vælge at tilkøbe en bordholder, som kan fastmonteres til din bordplade eller have stående frit på bordet. 

Er din kniv meget sløv, anbefaler vi at du starter med den groveste sten i dit slibesæt. Er din kniv derimod lettere sløv og trænger blot til at blive slebet let op, så den lige får det sidste strejf af skarphed, kan du uden problemer starte med en medium eller finere sten, frem for den grove. Når du har udvalg din sten fra dit slibesæt, skal du altid huske at komme en enkelt dåbe af din olie på stenen for at undgå, at metalstøv fra kniven sætter sig på slibestenen. Stenen kan risikere at blive ødelagt hvis du ikke husker at bruge olien. Skal du benytte flere slibesten til samme kniv, er det vigtigt du husker at påføre nyt olie på hver slibesten. (Såfremt det ikke er sten fra et diamantsæt) 
Når du skal slibe bladet på din kniv, skal du slibe i lange strøg fra den ene ende af stenen til den anden, så du undgår at ødelægge din kniv. 

Er din kniv meget sløv, kan du sagtens give den omkring 20 lange strøg fra en den ene ende til den anden. Du kan på undersiden af kniven mærke om der er et påbegyndende ''skæg'', hvilket fortæller dig, at kniven er ved at være slebet færdig på den pågældende side. Når du har færdiggjort den ene side, kan du fortsætte på den anden side, og når begge sider er slebet starter du forfra med en finere slibesten, hvor du vil kunne se æg'en på kniven titte frem igen. Den fineste sten kan du nøjes med at stryge hen over kniven 3-4 gange på begge sider, da det blot er den sidste finish skarphed. 

Slutteligt skal du tørre din kniv af for overskydende olie og metalstøv. Vil du gerne sætte et ekstra præg på din kniv, kan du give din kniv en tur med en læderstrop, som polerer det sidste væk og giver en helt skarp kant. Har du ikke prøvet en læderstrop før, kommer her en hurtig how-to. Læderstroppen er også en sliber som kun må bruges oppefra og ned på kniven, da nedefra og op vil ødelægge lædersliberen. 

Et slibesæt består normalt af flere forskellige slibesten, som man benytter til at få kniven skarp igen. Der hører også normalt en knivholder med til slibesættet, hvor kniven monteres i, for at få den helt rigtige vinkel på slibningen. Herefter kan man benytte de forskellige slibesten til at få kniven superskarp igen. Se blandt andet vores populære 5 stens slibesæt fra Lansky, det indeholder alle de slibesten du har brug for samt holder og slibeolie.

Vi håber du fik glæde af vores how-to, hvis du har brug for billeder for det giver bedre mening for dig, vil vi anbefale du læser vores blogindlæg ''Guide til knivslibning med Lansky''.

Knivslibesæt, knivsliber eller slibesten? 

Som tidligere nævnt, har du flere forskellige muligheder for at pleje din kniv, hvoraf en knivsliber er en af dem. En knivsliber er en praktisk løsning, da den nemt kan være i lommen og du derved kan slibe dit værktøj når du har brug for det. En anden løsning er et slibesæt, det er noget mere omstændigt, men vi vil vove og påstå det også er det bedre for dine knive. Et slibesæt indeholder nemlig flere forskellige sten, hvilket giver dig mulighed for at slibe din kniv alt efter behov. Er du i tvivl om de forskellige varianter, samt hvilken der er det bedste valg for dig? Så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os, eller ringe til os på 70 60 55 01. 

Køb slibesæt til knive online hos Outdoor Adventure !

Se hele vores sortiment af Lansky slibesæt og køb online idag, eller se nærmere på vores sortiment af praktisk jagtudstyr og vores gode tilbud på outdoor- og jagtudstyr. Alt sammen sender vi naturligvis billigt og hurtigt til hele Danmark og du har altid 30 dages fuld returret.

Hvis du gerne vil kigge nærmere på et slibesæt til knive, er du altid velkommen i vores showroom i Ringsted. Her kan du se alle de forskellige slibesæt vi har i sortimentet og få en sludder om hvilket et du har behov for. Vi glæder os til at se dig hos Outdoor Adventure i Ringsted.