Brug for hjælp ?
Ring til os på 70 60 55 01

Linseteleskoper

Et linseteleskop er det de fleste forbinder med en stjernekikkert eller et teleskop. Der findes nemlig grundlæggende to forskellige former for teleskoper; linse- og spejlteleskoper. Et linseteleskop er konstrueret med en objektivlinse forrest i teleskopet der indsamler lyset og giver det videre til okularet i den modsatte ende. Okularet forstørrer billedet som objektivet har leveret og gør at man nu kan se solen eller månen helt tæt på. Linseteleskoper er særlig velegnet til observationer af Solen, månen, planeter og stjernehober.

Når du køber dit nye linseteleskop online hos Outdoor Adventure får du altid hurtig og billig levering til hele Danmark. Vi har over 30 års erfaring i branchen og kan også rådgive dig til det helt rigtige køb af kikkert.

Filtrer
Producent
  1. 2 varer
  2. 1 vare
Objektivdiameter
  1. 1 vare
  2. 1 vare
  3. 1 vare
Teleskop type
  1. 3 varer
Pris
Filtrer
Placering
Produktnavn
Pris
Producent
Faldende orden
Vis som Gitter Liste
3 varer
30
60
90
Alle
30
60
90
Alle


Hvad er et linseteleskop? Og hvad kan du forvente af et linseteleskop?

Den første til at studere stjernehimlen har du nok hørt om, det var nemlig den verdenskendte italienske opfinder Galileo Galilei. Og det han brugte dengang var et linseteleskop, et refraktorteleskop, som nok kan siges at være det man forbinder med en klassisk stjernekikkert. Et linseteleskop har mellem 2-4 glas der er slebet  og behandlet sådan at de viderefører lyset så korrekt som muligt. Det er nemlig dem der skal sende lyset videre til et fokuspunkt, hvor okularet så frembringer et billede af det objekt som teleskopet peger på. Linseteleskoper er med deres enkelthed og pålidelige design nemme at benytte og kræver minimal vedligeholdelse, derfor er linseteleskoper ideelle til nybegyndere.

Linseteleskoper bliver som så meget andet konstant videreudviklet i deres optiske design, hvilket betyder at kvaliteten er steget markant de senere år. Ydermere er det med nye letvægtsmaterialer i konstruktionen blevet noget lettere at transportere linseteleskopet ud.

Linseteleskoper er specielt velegnede til observationer af månen, planeter og dobbeltstjerner. Det er på grund af at de leverer et højt kontrastfyldt billede, grundet der intet sekundært spil er og derved ikke noget der blokerer lyset i linseteleskoper. Du vil derfor opleve flotte detajlerige billeder med høj kontrast via dit linseteleskop.

Linseteleskop design – Akromatisk eller Apokromatiske

Designet af dit linseteleskop er en vigtig faktor, da kvaliteten af billedet i høj grad er påvirket af den optiske konstruktion, samt typen af glaselementer og deres kvalitet. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på disse elementer når man vælger en ny stjernekikkert. Der findes 2 typer konstruktioner af linseteleskoper; Apokromatisk eller Akromatisk.

Det synlige lys består af flere forskellige farver med forskellige bølgelængder og når disse går igennem en linse, fokuseres hver farve på forskellige punkter og skaber derved en optisk defekt. Denne optiske defekt kaldes kromatisk aberration, og gør at der skabes en lilla ring yderst i kikkerten. Defekten er mest tydelig i det akromatiske design, der består af to glaselementer som sørger for at samle to ud af tre farver, typisk blå og rød. Mens det apokromatiske design har alle tre farver og derved leverer højere billede kvalitet, da alle tre farver er samlet til fokuspunktet og sørger for en mindre kromatisk aberration. Sagt på en anden måde, så svarer et linseteleskop med en apokromatisk konstruktion, til en ED håndkikkert, så hvis du har erfaring med håndkikkerter, har du hermed en bedre forståelse af ovenstående.

Køb linseteleskoper online eller i showroom hos Outdoor Adventure

Du kan finde hele vores udvalg af linseteleskoper online her på siden, og i vores showroom. Har du brug for hjælp til at finde det rette linseteleskop, er du naturligvis velkommen til at kontakte os på 70 60 55 01, kontakte os online eller besøge os i vores showroom. Vi har over 30 årserfaring i branchen, så vi kan helt sikkert svare på dine spørgsmål, uanset om det omhandler vores produkter, eller andre tekniske spørgsmål. Handler du online får du billig fragt og hurtig levering. Vil du gerne besøge os i vores showroom holder vi til på Kværkebyvej 30, 4100 Ringsted. Her kan du i rolige omgivelser se på alle vores stjernekikkerter, og stille de spørgsmål du eventuelt måtte brænde inde med. Her er altid kaffe på kanden, og vi har den tid der kræver for at du kan gå herfra med et godt køb.