Økser

Mangler du en økse er du kommet til det rette sted. Her på siden finder du et bredt udvalg af gode økser til forskellige formål. Om du skal kløve brænde i sommerhuset, lave din egen bivuak i skoven eller finde optændingsbrænde til bålet på lejrturen finder du en økse til formålet her. Mulighederne for valg af økse er mange, du skal blot finde den der passer til formålet. Er du i tvivl om hvilken økse du skal vælge, så kontakt os her eller ring til os på 70 60 55 01, så vil vi hjælpe og guide dig på vej til det rigtige valg.

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Økser til alle situationer  

En økse kan måske virke som et håbløst umoderne stykke værktøj, har du aldrig brugt en og bare set den stå halv rusten i hjørnet af et skur, er det ikke underligt hvis du tænker sådan om en økse. Du kan købe brænde der er hugget, og der findes store maskiner der kan gøre det hårde arbejde for dig. En hver udendørsentusiast med respekt for sig selv må eje en god økse, der kan klare de udfordringer man støder på. Der findes mange forskellige slags økser, som hver tjener sit formål. Primære øksetyper:

  • Skovøkse
  • Håndøkse
  • Flækøkse
  • Snedkerøkse


Skal du fælde et træ eller hugge i et stort stykke brænde, anbefaler vi en to-håndsøkse, øksen går også undernavnet skovøkse. Som navnet fint ligger op til er det en økse hvor du skal benytte begge hænder så du virkelig får sving på og lagt alle dine kræfter i. Skovøkserne er tunge, de har et stort øksehoved og et langt skaft.

Skal du hugge i mindre stykker brænde, skal du finde en økse der kan betjenes med en hånd, en håndøkse. De er typisk lidt mindre og lettere at håndtere, hvilket en fint til mindre stykke brænde, så du ikke føler du mister herredømmet over øksen. Håndøksen er typisk den de fleste udendørsentusiaster benytter sig af, og pga. størrelsen er det oplagte valg at medbringe på sin tur.

Skal du flække brænde til bålet, eller har du netop fældet et stort træ der skal blive til brændestak, skal du på jagt efter en flækøkse. Den er det oplagte valg for dig der skal flække brænde.

Slutteligt findes der også et udvalg af snedkerøkser. Snedkerøkser kan betjenes med en hånd, og er perfekte til formningsopgaver og primitiv træformning.

Økser i høj kvalitet

Hos Outdoor Adventure finder du et bredt udvalg af økser af forskellige modeller. Det er alfa og omega for at du kan finde en økse der passer til dit behov. Vi har sammensat et udvalg af økser af høj kvalitet, da vi ved du som udendørsentusiast stiller høje krav til dit udstyr. Er du på jagt efter en god allround økse anbefaler vi du kigger efter en håndøkse med langt skaft, på den måde får du en økse der har samme hoved som en håndøkse, men det længere skaft giver dig mere kraft til hvis du skal fælde et mindre træ. Kvaliteten af økserne du finder her på siden, er i orden, men det står ikke alene. Opbevare du din økse korrekt og sørger du for at få den slebet ved behov og korrekt, kan du have din økse i mange år.

Køb økser online eller i showroom

Du finder hele vores udvalg af økser online her på siden. Du kan let filtrere i de forskellige typer økser, så du kun får et udvalg frem der passer til dine behov og ønsker. Køber du online på Outdoor-Adventure.dk får du fri fragt og hurtig levering. Har du spørgsmål kan du kontakte os her eller ringe til os på 70 60 55 01, vi har over 30 års erfaring i branchen, og vi sætter en ære i at hjælpe dig til det rigtige køb. Er du i tvivl om hvilken økse du skal vælge, har du brug for at mærke hvordan den ligger i hænderne kan du besøge os i vores showroom. Her kan de afprøve vores økser og finde en der passer til dig. Vi glæder os til at tage imod dig, og hjælpe dig med dit næste køb af økse om du handler hos os online eller fysisk.