Gennem mange af de spørgsmål vi får fra vores kunder, har vi lavet denne lille side med gode tips og ideer til dit jagtrevir. Grundlæggende er det naturligvis en rigtig god ide at udstyre sit jagtrevir med gode fodringsmuligheder for vildtet og ellers pleje området så vildtet trives og har det godt.

Fodertønder til fodring af råvildt og fasaner

Fodertønde til fodring af fasaner og råvildt

Når vi taler om vildtpleje, er det en selvfølge at sørge for at vildtet får let adgang til foder. Det mest optimale er at benytte fodertønder som kan indeholde en stor mængde foder og som oftest ikke kræver daglige tilsyn. Man kan enten selv lave sin fodertønde ud af en plastictønde, eller man kan købe en færdiglavet fodertønde som allerede er designet og konstrueret til formålet.

Under sin fodertønde placerer man en foderspiral eller en foderindsats som sørger for at fordele foderet og kun give det foder som vildtet beder om.

Det er forskelligt hvad man benytter som foder til vildtet. Mange veksler mellem korn, majs eller specielt indkøbt foder. Det er en smagssag hvad man ønsker at benytte, alt efter hvad man har let adgang til. 

Foderspiraler - Hvad er det..??

En foderspiral er ganske enkelt en anordning man kan montere under sin fodertønde, som sørger for at holde foderet inde i tønden, indtil vildtet berører spiralen. Herved vil der falde foder ud af foderspiralen og vildtet kan nyde godt af det gode foder der befinder sig i fodertønden. Nemt og praktisk.

Man kan få foderspiraler i forskellige udformninger og kvaliteter, vi har dog rigtig gode erfaringer med denne foderspiral som er produceret af stål og meget holdbar og vejrbestandig.

Hvordan ser jeg mit jagtrevir fra oven..??

Teknologien kan hjælpe os med meget i det daglige, og ligeledes med dette. Det er blevet nemt at få detaljerede satellit billeder af sin ejendom fra mange forskellige udbydere på nettet. Vores favorit er imidlertid Arealinfo hvor man nemt og bekvemt kan nyde sit jagtrevir fra oven. Arealinfo har mange funktioner, herunder oldtidsminder og naturdata, men mest praktisk finder vi dog muligheden for at måle afstande fra eksempelvis huchsitz til bestemte kendetegn.

Arealinfo kan godt være lidt kompliceret at bruge i starten, men jo mere man bruger det, jo sjovere bliver det at finde forskellige informationer om sit jagtrevir.

Se hvad der sker på dit jagtrevir - også når du ikke er der..

Med et vildtkamera har det aldrig været nemmere at se hvad der foregår på dit jagtrevir, når du ikke selv er tilstede. Man kan få mange forskellige modeller af vildtkameraer, og de kan alle noget forskelligt. Vores anbefaling er dog at holde sig til de kendte på markedet, idet de er testet og afprøvet i den barske natur.

Flere vildtkameraer på markedet tilbyder mulighed for at få en mail eller MMS når der bliver taget et billede. Dette betyder at du kan få et nærmest LIVE billede fra jagtreviret. Vi forhandler vildtkameraer fra Covert som igennem mange år har høstet gode anmeldelser for deres flotte billeder og nemme betjening. Nogle af deres modeller kan betjenes fra en App til din smartphone, nemmere bliver det næsten ikke.

Vær forberedt med en god jagtkikkert.

En af de ting vi altid anbefaler jægere og fritidsfolk er, altid at have en god kikkert med i naturen. Det er så ærgerligt at gå glip af råvildtet eller det rige fugleliv, når man færdes i sit jagtrevir. Vi anbefaler kikkerter med forstørrelse på 8x - 12x så man kan få gode billeder af vildtet. Man kan få en jagtkikkert i alle prisklasser og har man ikke de store krav til optik og coating kan de købes for 500 - 1000 kr.

Vi håber du har fået et par gode ideer eller råd til dit jagtrevir. Hvis du sidder med en rigtig god erfaring fra dit eget jagtrevir, vil vi meget gerne høre om det. Send os en mail eller kommenter dette blogindlæg herunder. Rigtig god fornøjelse med dit jagtrevir.